Meeste vuurwerk al voor de aftrap bij Eibergen – Rekken

In een wedstrijd die vooral werd getekend door slordigheden hebben Eibergen en Rekken de punten gedeeld. Waldo Rhebergen zorgde in minuut 84 voor het hoogtepunt van de wedstrijd door een corner direct binnen te schieten. Door deze 1-1 behoudt Rekken de voorsprong van drie punten op Eibergen.

Voor de aftrap lieten de supporters van Rekken zich flink gelden met het nodige vuurwerk ter ondersteuning van het elftal van Jeffrey Barts. Jeffrey verving hoofdtrainer Tjerja Knaken die zich noodgedwongen moest afmelden door ziekte. Ondanks dat was het strijdplan duidelijk, hoewel dit in de uitvoering niet altijd was terug te zien. De eerste helft grossierden beide ploegen in slordig balverlies waardoor het een rommelige wedstrijd werd. Rekken kwam totaal niet aan voetballen toe en de 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Na de pauze leken beide ploegen iets meer tijd te nemen voor hun opbouw. De kansen die er kwamen waren beter uitgespeeld maar echt spectaculair werd er nog steeds niet gespeeld. Na ruim een uur spelen werd er dan toch gescoord. Een centrale verdediger van Eibergen slalomde door de Rekkense defensie, speelde een man of drie uit en rondde beheerst af: 1-0. Met de voorsprong op zak ging Eibergen achteruit lopen waardoor Rekken het gevoel kreeg dat er nog wat te halen viel. Dit gevoel werd versterkt toen Waldo Rhebergen voor de gelijkmaker zorgde door op geniale wijze een hoekschop in één keer binnen te krullen. In het slotoffensief dat volgde kwam Thies Diepenmaat het dichtst bij een winnende goal. Net als vorige week zocht hij in de blessuretijd de verre hoek, maar ditmaal was de keeper in staat om de bal te keren waardoor het bij een gelijkspel bleef.